Image klinische peelingen

De Image Skincare peelingen werken op diepere, levende huidlaag, waardoor de celstructuur van de huid radicaal wordt verbeterd. Bij deze behandelingen is het belangrijk om "huiddieet" thuis te volgen om de huid optimaal te kunnen verbeteren. De huiddieet bestaat uit huidverbeterende moisturizer, die goede bescherming geeft tegen UV-A en UV-B straling, hoogwaardige vitaminesserums, nachtverzorging en masker.


Image peeling behandeling kunt u ondergaan alleen na de uitgebreide intake en speciale prescriptie voor thuisgebruik.
Als u deze behandeling eenmalig wilt ondergaan is dat mogelijk als u een post-treatment kit afneemt om de huid op de juiste manier te nabehandelen.

Het is heel belangrijk om dit kit te gebruiken, voor optimale opbouwfase en veilige celvernieuwing, de peeling namelijk werkt nog enige tijd door na de behandeling.

Welke peelvloeistoffen?
De meest effectieve AHA’s (fruitzuren) zijn glycolzuur, salicylzuur en melkzuur.
Ieder peelvloeistof heeft een aparte werking, zo kunnen de meeste huidproblemen behandeld worden.

Wat doet een peeling?
Een peeling verwijdert de dode huidcellen, door de kleefstof tussen de dode huidcellen in de hoornlaag (opperhuid) te verweken. De afgestorven huidcellen laten hierdoor gemakkelijker los.  Hoeveel laagjes er worden verwijderd hangt af van de soort peel vloeistof, de concentratie en de pH-waarde. De peeling zorgt voor een egalere frisse teint en een verbetering van de huidstructuur. Aangezien
waterbindende capaciteit van de hoornlaag neemt toe. De huid wordt soepeler.
- De versnelde celdeling zorgt voor een versnelde afschilvering van de met pigmentgevulde de opperhuid dunner wordt gemaakt, is het zeer belangrijk de huid goed te beschermen tegen de zon met een Sun Lotion.

Welke huidcondities kunnen behandeld worden?
Met toepasing van Image klinische peelingen kunnen we Acne, pigmentproblemen, huidveroudering en zonneschade behoorlijk verbeteren.

Zijn de behandelingen pijnlijk?
De behandelingen zijn niet pijnelijk, maar de huid ervaart wel een tinteling/branderig gevoel. Hoe lager de pH en hoger de concentratie, des te meer deze tinteling wordt ervaren. Peels worden altijd na een bepaalde inwerktijd geneutraliseerd, waardoor de tinteling verdwijnt. Na de behandeling voelt de huid weer normaal.

Welk resultaat geeft een peel?
•De afstoting van de dode huidcellen versnelt de celdeling, dus de aanmaak van nieuwe cellen.
•De aanmaak van elastine en collageen wordt gestimuleerd waardoor de lederhuid dikker wordt (de bloedvaatjes in de huid worden minder zichtbaar). De huid behoudt bovendien zijn stevigheid.
•De opperhuidcellen.
•Pigmentaties worden bleker.
•Zuivert porie diep en werkt ontstekingsremmend.
•Talg zal de huid minder snel verstoppen hetgeen minder ontstekingen veroorzaakt.

Behandeling met fruitzuren geeft een algemeen betere huidstructuur (fijnere poriën) en huidskleur- en reliëfverschillen worden minder zichtbaar.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Voor het optimale resultaat zijn er 6 tot 12 behandelingen nodig in 3-4 maanden om de 2 weken.

Contra-indicaties:
Roaccutane, gebruik van vitamine A zuur – retinol, overgevoeligheid voor de peelvloeistof (glycolzuur, melkzuur, salicylzuur), open huid, eczeem, koortslip.