Massages

Bij Step 2Beauty&Care worden alle massage behandelingen  uitgevoerd door gediplomeerde sportmasseurs en massagetherapeuten.


Een massage is een geweldige manier om je lichaam en geest even volledig te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Het heeft een weldadige, verfrissende uitwerking zowel fysiek als voor u psyche.

Massage om de stress te beperken!
Onderzoekers hebben ontdekt dat door de druk van warme handen en de strijkende, wringende en knedende bewegingen de productie van gelukshormoon endorfine gestimuleerd wordt, wat zorgt voor een flinke dosis vrolijkheid.

Een massage kan allerlei klachten zoals rugpijn, stijve spieren, stress en slapeloosheid voorkomen en verminderen. Massage ontspant de spieren en verbetert de doorbloeding van het lichaam. Afvalstoffen worden beter afgevoerd en daardoor kunnen voedingsstoffen en zuurstof de cellen beter bereiken.

Massage zorgt voor harmonie en balans tussen lichaam en geest.

Fitnes voor je spieren.
Een verkeerde houding op je werk maar ook psychische druk kunnen er toe leiden dat bepaalde spieren eenzijdig gebruikt worden. Dat leidt tot verhardingen in nek en schouders en rugklachten. Door gespannen spieren wordt ook de bewegelijkheid in die welbepalende delen van het lichaam beperkt, men voelt zichzelf regelmatig verstijfd en de spieren doen al pijn bij de geringste beweging. Maar dat hoef niet! Behalve uitgebalanceerde beweging is massage een ideaal fitnessmiddel tegen pijnlijk gespannen of vermoeide spieren, want door te masseren wordt de normale spierspanning weer hersteld.

Nieuwe energie voor het lichaam.
Vermoeid ,slap, uitgeput? Dat kan onder anderen komen doordat onze lichaam overbelast is met afvalproducten. Massage stimuleert plaatselijke doorbloeding zowel aan de oppervlakte als in de dieper gelegen weefsellagen waardoor de lichaamscellen worden voorzien van zuurstof en de noodzakelijke voedingsstoffen. Tegelijkertijd wordt het lymfestelsel gestimuleerd zodat de afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Zo krijgt je lichaam weer nieuwe energie!

Contraindicaties voor massage:

  • Koorts (verhoogde stofwisseling)
  • Open wond
  • Besmettelijke huidziektes
  • Ontsteking
  • Ernstige neurologische ziektes
  • Kwaadaardige tumoren
  • Vaatziektes en stoornissen

Geef altijd aan indien je allergisch bent voor bijv. massageolie, bepaalde kruiden of andere stoffen.
Twijfel je nog? Maak het altijd kenbaar bij de masseur!