Huidverjonging en huidverbetering

Een strakke en egale huid zonder rimpels is vanzelfsprekend als je jong bent, maar tijdens het ouder worden verschijnen er steeds meer rimpels en oneffenheden. Huidverjonging heeft betrekking op het minder zichtbaar maken van de verschillende tekenen van huidveroudering.

De huid verzorgt en vernieuwt zichzelf continu, maar vanaf ongeveer je twintigste levensjaar verloopt dat proces trager. In het begin van het verouderingsproces merk je nog niet veel, maar dit proces zal steeds sneller gaan verlopen naarmate je ouder wordt. Je huid gaat droog aanvoelen omdat het meer vocht en talg verliest dan dat het aanmaakt. Hoe droger de huid wordt, hoe meer rimpels er ontstaan en daardoor neemt de elasticiteit van de huid af. Het verouderingsproces verloopt bij iedereen anders en dat verklaart waarom sommige mensen eerder rimpels krijgen dan anderen. Alcohol, roken, stress en zonnen versnellen het ouder worden van de huid, omdat deze factoren de celvernieuwing vertragen en vocht onttrekken uit je huid.

Bij Step2Beauty&Care hebben we een brede aanbod aan behandelingen die we kunnen toepassen bij huidverjonging en huidverbetering.Het doel van deze huidbehandelingen is: het minder zichtbaar maken van de verschillende tekenen van huidveroudering op een natuurlijke manier. De huidkwaliteit kan worden verbeterd waardoor de huid er weer gezond uitziet en goed aanvoelt. Iedere huid is anders en welke behandeling bij jou het beste past, is afhankelijk van het resultaat dat je wilt bereiken en de aard van de huidveroudering. Na de behandeling is heel belangrijk de huid goed te verzorgen met de juiste producten.hehuidverouderingsproces door, met als gevolg dat huidveroudering op den duur wederom optreedt. Om dit proces te vertragen is preventie van huidveroudering van belang. Factoren die het huidverouderingsproces versnellen zoals roken en onbeschermde blootstelling aan de zon dienen verminderd te worden. Verder is het reinigen en verzorgen van de huid van belang om deze in optimale conditie te houden